Δευτέρα, Ιουλίου 25

Γ. Σαρρής: "Δε θα ορίζω εγώ τους διαιτητές"




Το νέο πρόσωπο στο χώρο της ελληνικής διαιτησίας είναι ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Σαρρής. Ο επικεφαλής της ΕΠΣ Χίου με δηλώσεις του στην «ΕΞEΔΡΑ» και τον δημοσιογράφο ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΝΤΙΚΟ μίλησε για το ρόλο της νέας επιτροπής, τις δυσκολίες που καλείται να βγάλει εις πέρας, ενώ τόνισε ότι οι Έλληνες ασχολούνται υπερβολικά με το θέμα της διαιτησίας.

- Ποια είναι η γνώμη σας για το πώς βλέπουν οι Έλληνες τη διαιτησία;
«Πραγματικά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν ασχολούνται τόσο πολύ με την διαιτησία. Οι οπαδοί μιας ομάδας πιο πολύ εξετάζουν τον διαιτητή που θα σφυρίξει το παιχνίδι, παρά την αγωνιστική ετοιμότητά της ομάδας τους. Αν αφήσουμε τους διαιτητές να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλεία τους είναι σίγουρο πως κάτι καλύτερο μπορεί να βγει».

- Τι πιστεύετε για τη σύνθεση της νέας ΚΕΔ;
«Σίγουρα με τιμά η πρόταση να γίνω ο νέος πρόεδρος της επιτροπής. Πιστεύω ότι θα μπορέσει να βρεθεί λύσει. Οπωσδήποτε υπάρχουν κάποια προβλήματα, άλλα θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να τα ξεπεράσουμε και να συνεισφέρουμε για το καλύτερο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είμαι της γνώμης ότι η Επιτροπή απαρτίζεται από πολύ σημαντικά πρόσωπα, καθώς τόσο ο Χρήστος Σάββας, που είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στον χώρο, όσο και οι τρεις διαιτητές, Βασάρας, Δούρος και Μπριάκος είναι οι κορυφαίοι σε αυτό που κάνουν. Πραγματικά με μια τέτοια σύνθεση πιστεύω ότι θα πετύχουμε».

- Πόσο δύσκολο είναι να αναλάβει αυτό το πόστο ένας άνθρωπος ο οποίος στο παρελθόν δεν υπήρξε διαιτητής;
«Κοιτάξατε, αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο, ωστόσο μπορεί να έχει και κάποια θετικά. Εγώ αυτό που θα κάνω ουσιαστικά είναι να εποπτεύω τις διαδικασίες. Δεν θα ορίζω εγώ τους διαιτητές. Ουσιαστικά θα συντονίζω».

- Ποια είναι η άποψη σας για το έργο της προηγούμενης ΚΕΔ;
«Η προηγούμενη ΚΕΔ έκανε πολύ καλά τη δουλειά της. Σίγουρα είχε κάποια προβλήματα, τα οποία καλούμαστε να τα λύσουμε εμείς. Πιστεύω ότι, αν έχουμε την κατάλληλη στήριξη θα πετύχουμε το στόχο μας».

- Τι είναι αυτό που θα κάνει τη νέα ΚΕΔ να ξεχωρίσει;
«Αν ο καθένας μας δουλέψει με βάση τους κανονισμούς της UEFA έχω τη γνώμη ότι θα δείτε πολλά και καλά πράγματα από τη νέα ΚΕΔ. Αυτό όμως είναι κάτι που θα το δείξει η πορεία». 

- Η επιτροπή ορίστηκε σε μια περίοδο, η οποία είναι πολύ κρίσιμη για το ποδόσφαιρο. Πιστεύεται ότι θα ανταποκριθεί στο έργο της;
«Από τη μια πλευρά είναι πολύ δύσκολο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Όμως από την άλλη -ίσως- και να είναι η ευκαιρία του Ελληνικού ποδοσφαίρου να πετύχει την ‘’κάθαρση’’. Εμείς από την πλευρά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».



Sportlesvos

4 σχόλια:

  1. Βαγγελη και Παντελη η λεξει συνχαριτηρια δεν υπαρχουν στο λεξιολογιο σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επι κυβέρνησης Σαρρή έχουμε εκπροσώπους στα ψηλά τόσο της διαιτησίας τόσο και σε αξιώματα.
    ποδοσφαιρο δεν εχουμε ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε 9΄02μμ ποδοσφαιρο δεν εχουμε 300 χρονια Τουρκικα. Τωρα σε φερανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.