Πέμπτη, Ιουλίου 28

Σουπερλίγκα: Υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός Β. και Καβάλα!


Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα υποβιβάστηκαν στη Football League για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων! Αυτή είναι η απόφαση που πήρε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σουπερλίγκα και την οποία ανακοίνωσε… τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (28/7, 04:40) ύστερα από συνεδρίαση που άρχισε στις 13:30 της Τετάρτης (27/7) και κράτησε... 15 ώρες! Βέβαια, αμφότερες οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν έφεση στην αντίστοιχη επιτροπή της ΕΠΟ. Μάλιστα, η επιτροπή αποφάσισε ότι υποβιβάζονται καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της Superleague (όπως είχε συμβεί και με τον Ηρακλή και έφερε την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης), κάτι που σημαίνει ότι σώζονται Λάρισα και Πανσερραϊκός! Επιπλέον, οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 300.000.
Από την πλευρά τους, οι Αχιλλέας Μπέος και Μάκης Ψωμιάδης τιμωρήθηκαν με «ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής», με «ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής», όπως και με πρόστιμο 90.000 ευρώ ο καθένας!
Για την Καβάλα, επιπλέον, κηρύχθηκε άκυρη η πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ για το σκέλος της φαρμακοδιέγερσης - ντόπινγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. της Superleague έχει μεν επικυρώσει τη βαθμολογία του περυσινού πρωταθλήματος (σ.σ. όπερ σημαίνει ότι θεωρητικά τις θέσεις των δύο ομάδων θα έπρεπε να πάρουν ομάδες της Football League) ωστόσο είχε επισημάνει ότι θα σεβαστεί τυχόν αποφάσεις υποβιβασμού που θα μπορούσαν να υπάρξουν από την Πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας.
Επιπλέον, απομένει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει και με την ευρωπαϊκή συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου. Σαφώς οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν κανονικά σήμερα με την Ντιφερντάνζ στο Λουξεμβούργο, ωστόσο μένει να φανεί ποια στάση θα κρατήσει η UEFA και αν θα περιμένει να υπάρξει οριστική απόφαση (μετά και την αναμενόμενη εκδίκασή της σε δεύτερο βαθμό) προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη της ομάδας του Χάβι Γκράθια, κάτι που είναι και το πιο πιθανό.

7 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια κόσμια με επιχειρήματα και περιεχόμενο ΔΕΝ θα διαγράφονται, μη λέμε τα ίδια και τα ίδια όμως...όλα τα υπόλοιπα θα καταλήγουν στον κουβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kala esy pigene me to stayro sto xeri

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.