Δευτέρα, Μαΐου 27

Όταν το ψαρονέφρι και τα...μακαρόνια, δεν είναι σε πρώτο πλάνο....


Γιατί και στη Κέρκυρα έχει ταβέρνες και ...γρίδια αλλά το μεράκι είναι μεράκι....
Και οι άνθρωποι εκεί το μεράκι τους το κάνουν σωστά και το αγαπάνε...
Ακολουθούν οι προτάσεις για το τοπικό ποδόσφαιρο, το οποίο και υπηρετούν...
Προτάσεις που εστάλησαν στην ΕΠΟ εν όψη της Γ.Σ του επόμενου μήνα.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡ.1952 (ΑΤΥΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1946) ΑΠΟΦ.ΠΡΩΤΟΔ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 263/1952 & 177/2004
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ ΛΕΩΦ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 1- 3 ΚΕΡΚΥΡΑ Τ.Κ 491 00 ΤΗΛ:39360 FAX 46255
Ηλ. Ταχυδρομείο: eps_ker@otenet.gr  Δικτυακός τόπος: www.epskerkyras.gr
Κέρκυρα 11.4.2013
Αρ. Πρωτ.
ΠΡΟΣ: Δ.Σ Ε.Π.Ο
ΚΟΙΝ: Σωματεία της δύναμής μας
Μ.Μ.Ε
Θέμα: Προτάσεις του Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας για τροποποίηση κανονισμών.
Σας αποστέλλουμε προτάσεις του Δ.Σ μας για την τροποποίηση κανονισμών και παρακαλούμε να ληφθούν υπόψη στην κατάρτιση της τελικής απόφασής σας, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του καλοκαιριού:

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ
Κ.Α.Π ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ

Άρθρο 12 παρ. 15.
Να διορθωθεί: Ο αγώνας αυτός κατακυρούται υπέρ της αντιπάλου ομάδας και η γηπεδούχος ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση 2 βαθμών από το πρωτάθλημα της περιόδου, που διανύουμε και 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματική ποινή.
ΣΚΕΠΤΙΚΟ
Η απλή κατακύρωση του αγώνα και η αφαίρεση βαθμών μόνο την επόμενη περίοδο μπορεί να ευνοεί το γηπεδούχο σωματείο και να επιλέξει αυτήν τη διαδικασία χωρίς αφαίρεση βαθμών με λιγοστές συνέπειες. Π.χ: σωματείο έχει 30 βαθμούς και διαγωνίζεται με σωματείο που έχει 27 βαθμούς. Στον πρώτο αγώνα το γηπεδούχο σωματείο κέρδισε 4-0.
Με βάση την ποινή που επιβάλλεται το σωματείο μπορεί να μην αγωνιστεί (μη καταβάλλοντας το εξοδολόγιο), ο αγώνας κατακυρώνεται με 3-0 και ισοβαθμούν με 30 βαθμούς και με πλεονέκτημα βαθμολογίας στο γηπεδούχο σωματείο.

Προσθήκη στο άρθρο 13
Υπεύθυνοι Ασφαλείας.
Όλα τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να ορίσουν με απόφαση του Δ.Σ τους 2 άτομα ως υπεύθυνους ασφαλείας διεξαγωγής των αγώνων.
Σε κάθε αγώνα ορίζεται ένας υπεύθυνος ασφαλείας ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη λήψη μέτρων ασφαλούς διεξαγωγής του αγώνα (κλειστές πόρτες γηπέδου, πρόσβαση στα αποδυτήρια, διευκολύνσεις στους διαιτητές κ.λπ). Σε περίπτωση απουσίας και των 2 υπευθύνων το Δ.Σ του γηπεδούχου σωματείου μπορεί με επίσημο έγγραφό του που θα προσκομίσει στο διαιτητή να ορίσει άλλο μέλος του Δ.Σ.

Σκεπτικό: Ο θεσμός των υπευθύνων ασφαλείας μπορεί να συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.
Οι αρμοδιότητες των υπευθύνων ασφαλείας είναι συνοπτικά οι ακόλουθες:
1)       Υποχρεούνται να μεριμνούν για την καθαριότητα  στο γήπεδο, στα αποδυτήρια των διαιτητών , στα αποδυτήρια των διαγωνιζόμενων σωματείων, και να είναι σε καλή κατάσταση τα δίχτυα των τερμάτων για τη διεξαγωγή του αγώνα.
2)       Διευκολύνουν τους διαιτητές κατά την άφιξη τους στο γήπεδο παραδίδοντάς τους τα κλειδιά των αποδυτήριων και ότι άλλο ζητηθεί.
3)       Διευκολύνουν και συνεργάζονται με τον παρατηρητή του αγώνα στο κλείδωμα των εισόδων του αγωνιστικού χώρου και του παραδίδουν τα κλειδιά λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.
4)       Παραμένουν εντός του αγωνιστικού χώρου ψύχραιμοι και προσπαθούν σε περιπτώσεις έντασης να είναι κατευναστικοί. Αυτονόητα έχουν την υποχρέωση να μην σχολιάζουν αποφάσεις των διαιτητών και του παρατηρητή αγώνα και να συμβάλλουν με πειθώ και με τις ενέργειές τους στην ηρεμία και στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Ο παρατηρητής του αγώνα έχει τη δυνατότητα να αποβάλλει από τον αγωνιστικό χώρο τον υπεύθυνο ασφαλείας αν κρίνει ότι δεν διευκολύνει το έργο τόσο του ίδιου όσο και του διαιτητή του αγώνα σε συνεργασία μαζί του. Ο υπεύθυνος ασφαλείας θεωρείται αξιωματούχος του αγώνα, την ευθύνη για τις ενέργειες του οποίου έχει το γηπεδούχο σωματείου σε περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς.

Άρθρο 19 παρ. δ
Αντίστοιχα συμπληρώνεται μόνο η μία θέση κοινοτικού από αλλοδαπό ποδοσφαιριστή (μπορούν δηλ. να αγωνιστούν μέχρι 3 αλλοδαποί σε κάθε αγώνα).
ΣΚΕΠΤΙΚΟ
Υπάρχουν περιοχές της χώρας, όπου υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί ποδοσφαιριστές, κυρίως αλβανοί, οι οποίοι ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες μένουν εκτός ομάδων λόγω του περιορισμού.
Η πρότασή μας μπορεί να συγκεράσει την ανάγκη περιορισμού της συμμετοχής τους σε συνδυασμό με την χρησιμοποίηση ενός ακόμη αλλοδαπού ποδοσφαιριστή.

Άρθρο 21 παρ. 1δ και 1α
Η διάταξη αυτή ισχύει και στα τοπικά πρωταθλήματα, για ιδιαίτερες περιπτώσεις, αν συμπεριλαμβάνεται στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων και ενημερωθούν έγκαιρα με το σχετικό έγγραφο τα διαγωνιζόμενα σωματεία.
Το ίδιο να ισχύει και στον ορισμό επαναληπτικών αγώνων.
ΣΚΕΠΤΙΚΟ
Με δεδομένο ότι απαιτούνται 3 τουλάχιστον ημέρες για τον ορισμό αγώνα και επειδή πολλές φορές υπάρχει ανάγκη άμεσου ορισμού αγώνα εξαιτίας του βαθμολογικού ενδιαφέροντός του, η διάταξη αυτή θα δώσει τη δυνατότητα να διεξάγονται άμεσα κάποιοι (επιλεκτικά) αγώνες.


ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Άρθρο 3 παρ. 3
… και ανώτερη των 400 ευρώ για τα τοπικά πρωταθλήματα.
Η οικονομική κρίση που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία, τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, η αδυναμία των παραγόντων να ανταπεξέλθουν στα στοιχειώδη της λειτουργίας των σωματείων επιβάλλει τη μείωση των χρηματικών ποινών, για να δοθεί μια ανάσα στις ομάδες μας, ιδιαίτερα στα απομακρυσμένα χωριά.
Άρθρο 10 παρ. 2ε
Στα τοπικά πρωταθλήματα επιβάλλεται χρηματική ποινή 10 ευρώ για ποινή αποκλεισμού 2 αγωνιστικών ημερών… Εξαιρείται από τις χρηματικές ποινές η ποινή της 1 αγωνιστικής. Σε περίπτωση επιβολής μεγαλύτερης ποινής αποκλεισμού οι αγωνιστικές ημέρες πολλαπλασιάζονται επί 5 ευρώ ανά αγωνιστική.
ΣΚΕΠΤΙΚΟ
Όπως παραπάνω.

Άρθρο 15 παρ. 8α
Επιβάλλεται κατά περίπτωση χρηματική ποινή από 30 έως και 400 ευρώ.
ΣΚΕΠΤΙΚΟ
Όπως παραπάνω.



ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Άρθρο 13 παρ. 1
Να προστεθεί μετά το «μέχρι 2 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές»: και έναν ποδοσφαιριστή ηλικίας μέχρι 21 ετών, ο οποίος δεν έχει συμμετοχή σε κανέναν αγώνα του σωματείου του από την έναρξη του πρωταθλήματος μέχρι 31.12 του έτους που προηγείται.
ΣΚΕΠΤΙΚΟ
Είναι αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές στους οποίους δε δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε αγώνες στα σωματεία τους, αλλά και δεν τους παρέχεται η ευκαιρία αλλαγής σωματείου, ώστε να μπορεί να αγωνιστεί. Η διάταξη αυτή θα λύσει εν μέρει το πρόβλημα αυτό.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

  Ανδρέας Προβατάς               Παναγιώτης Ποζίδης



6 σχόλια:

  1. ρε τι λένε αυτοί εκεί στα Ιόνια νησιά? Που τα βρήκαν αυτά ότι θέλει τουλάχιστον 3 μέρες για τον ορισμό αγώνα? Αν ισχύει αυτό τα μπαράζ κακώς ορίστηκαν? Έκαναν τέτοιο λάθος οι δικοί μας? Και αν ισχύει αυτό τι γίνεται με αυτούς που κακώς τα όρισαν? Ας μπουν να διαβάσουν τι προβλέπεται από ΚΑΠ και καταστατικό για αυτούς που δεν τα εφαρμόζουν και αν είναι σωστοί ας το κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TA IDIA GRAFTIKAN SE ENA XIOTIKO BLOG PRIN MERES GIA TA MPARAZ. EGO THA KANO MIA PROTASH. NA PATE STA IONIA NHSIA AMA DEN SAS ARESEI EDO PERA ALLIOS BOYLOSTE TO. THA KANOYME OTI GOUYSTAROYME EITE SAS ARESEI EITE OXI. OSON AFORA AYTA POY TPOTEINOYN TA INONIA NHSIA...TA EXOYME GRAMMENA HDH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. fisika kai ta xete grammena.Auta aforoun tis omades kai tous paragontes pou trexoun doulevoun plironoun kai nomizo pos apo esas, pou opos les ta grafete, ena dio exoun prosferi sto erasitexniko podosfairo.oi alloi idan fos kai mpikan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΦΩΣ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΗΤΑΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλο "σφαιρες" συνεχιζεις να ριχνεις εσυ στο Σαρρη. Σα δεν ντρεπεσε λιγο. Καλα στα εγραψε και σενα ο εκπροσωπος τυπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.