Πέμπτη, Μαΐου 23

Ποιός "ευνοείται" από τη καταγγελία στη FIFA και τις μηνύσεις στον Κωνσταντίνου;

soccerplus


Ούτε ο πιο «αρρωστημένος» δεν θα μπορούσε να συλλάβει την τρομακτική επιτυχία που μπορεί να πετύχει ο Παναθηναϊκός, ο κατά τα άλλα σκληρά δοκιμαζόμενος ιστορικός σύλλογος, ο από τους φίλους του (και όχι μόνο) αποκαλούμενος και ως «πρέσβης» της ποδοσφαιρικής Ελλάδας στο ευρωπαϊκό φούτμπολ.
Ποιός "ευνοείται" από τη καταγγελία στη FIFA και τις μηνύσεις στον Κωνσταντίνου;
Μιλάμε για μια σεζόν στην οποία έγιναν όσα δεν έχουν ξαναγίνει στο «τριφύλλι».

 Αγωνιστική αποτυχία, τέσσερις προπονητές να παρελαύνουν από τον πάγκο, η ομάδα να βρίσκεται στο κενό και προ της διάλυσης από οικονομικής άποψης, η προσπάθεια για εξυγίανση να οδηγεί άτακτα στην έξοδο παίκτες επί παικτών και στο τέλος να κινδυνεύει μερικές αγωνιστικές πριν το φινάλε να εμπλακεί σε περιπέτειες παραμονής στην κατηγορία, ενώ βέβαια έμεινε και εκτός πεντάδας και Ευρώπης μετά από 16 χρόνια.
Και όμως! Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία πάντα επιδιώκει το καλό του ποδοσφαίρου στη χώρα, βρήκε τη λύση.

Θα ήταν, δα, κρίμα κι άδικο να μην πανηγυρίσουν έστω μία επιτυχία οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού. Και έδωσε τη λύση!
Ένα θέμα μάλλον μηδενικής αποτελεσματικότητας, μία κίνηση που μόνο εντυπωσιασμό μπορεί να προκαλέσει είναι η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για «αλλοίωση αποτελέσματος σε βάρος του Παναθηναϊκού» αφού οι διαιτητές «αποφάσισαν κατόπιν αθέμιτων ενεργειών τρίτων στα πλαίσια ενός οργανωμένου συστήματος διαμόρφωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων», η πάντα ενεργούσα «οξυδερκώς» ΕΠΟ, την ανήγαγε σε μέγα θέμα που θα δώσει την τεράστια επιτυχία για τη σεζόν 2012-13 στον Παναθηναϊκό (ου μην και στη σεζόν 2013-14, 2014-15, 2015-16 κ.ο.κ).
Η ΕΠΟ διαρρέει, για να απειλήσει τον Παναθηναϊκό, πως θα ζητήσει τη δυναμική παρέμβαση της FIFA και της UEFA η οποία, όπως υποστηρίζεται από την ομοσπονδία, θα στείλει έγγραφο προσωρινού αποκλεισμού Εθνικής και συλλόγων από τις διασυλλογικές διοργανώσεις.
Και λέγοντας «εθνικής και συλλόγων» , στο κλάσμα περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και ο αιώνιος αντίπαλος Ολυμπιακός, ενώ ο «βρεγμένος» (εκτός Ευρώπης) Παναθηναϊκός, το «νερό» (αποκλεισμό) ασφαλώς και δεν το φοβάται.
Και υπ’ αυτή την απειλή εικοσαετίας, όταν παλιές διοικήσεις απειλούσαν με το χαρτί «αποβολής από τις διεθνείς διοργανώσεις» τις κυβερνήσεις, η ΕΠΟ τι προσδοκά;

Να αποσύρει ο Παναθηναϊκός (δηλαδή ο πολίτης Βασίλης Κωνσταντίνου) τη μηνυτήρια αναφορά;  Ισα-ίσα.

Η τεράστια και αναπάντεχη επιτυχία θα είναι για τους «πράσινους» να κάνουν  ζημιά εκατομμυρίων στον Ολυμπιακό – αν φτάσει η υπόθεση μέχρι εκεί διότι όπως είπαμε ακόμη είμαστε στις απειλές και στις διαρροές.

Η απόλυτη ηδονή, καλύτερη κι από πρωτάθλημα. Μιλάμε για πάσα που θα την έκανε γκολ, όχι ο Αλαφούζος, αλλά ακόμα και οι πιο αδιάφοροι παραγοντικά από τους διορισμένους «πράσινους» προέδρους του πρόσφατου παρελθόντος. Και γκολάρα, όχι να' χαμε να λέγαμε!
Και εντέλει. Ακόμα κι αν δεν συμβεί τίποτα από τα παραπάνω, τη νέα σεζόν διαιτητής για τα ματς του Παναθηναϊκού ΔΕΝ θα υπάρχει λόγω κωλύματος από τις αντιμηνύσεις που κάποιοι πρόσταξαν τους ρέφερι να κάνουν. Αυτό, δεν το σκέφτηκε κανείς;

Διότι πώς –δηλαδή με ποια κριτήρια αντικειμενικότητας- θα οριστεί διαιτητής σε αγώνα ομάδας με την οποία έχει αλληλομηνυθεί και βρίσκεται στα δικαστήρια;
Εκτός κι αν είναι όλοι τόσο σίγουροι πως η ιστορία θα μείνει εδώ, ότι δεν θα πάει παραπέρα. 
Η πολλή σιγουριά, θυμηθείτε το, θα τους φάει εκεί στου Γουδή. Η πολλή σιγουριά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.